Menu Sluiten

Op 13 maart 2002 werd de toneelgroep “de 7 heerlijkheden” van ginderbuiten boven de doopvont gehouden.

Deze groep is gegroeid uit de vrouwen die al 15 jaar de ontspanning verzorgden voor de KAV. Ieder jaar opnieuw werd er gezegd dat het toch spijtig was dat er maar éénmaal kon gespeeld worden. Dit terwijl wij er toch altijd voor zorgden dat alles prima verzorgd was : het decor, muziek (indien nodig), zelfs tv-toestellen werden er ooit in de zaal gezet. Soms werden er korte sketches gespeeld, maar we hebben meer dan eens een stuk gespeeld dat bestond uit drie bedrijven. Veel werk, voor weinig volk. We kregen altijd wel goede kritieken, maar stilstaan is achteruit gaan, en daarom besloten we de sprong te wagen en, zoals in zovele parochies rondom ons, te proberen een avondvullend toneel op poten te zetten. Na heel wat over en weer gebabbel, na de pro’s en contra’s op een rijtje gezet te hebben, hebben we besloten de gok te wagen.

Leden van het eerste uur :

Ann Cools, Kristine Wouters, Martine Joos, Gerda Vanderveken, Carine Hooyberghs, Karin Cools, Monique Van Hoolst, Sylvie Maes, Riet Mertens, Chris Dierckxsens.

Er is besloten om in maart 2003 het stuk “de zevende hemel” van Aris Bremer op te voeren. We hadden niet veel keuze, want stukken voor vrouwen alleen zijn moeilijk te vinden. Het stuk was geschreven voor 7 vrouwelijke actrices, waaruit dan ook onze naam is ontstaan. Het idee is afkomstig van toenmalig regisseur Koen Geboers.